Καφέ Με τον Παύλο Κουρτίδη

Ανάμεσα στο γεμάτο του πρόγραμμα και στις υποχρεώσεις του βρεθήκαμε με τον γνωστό χορογράφο και σκηνοθέτη Παύλο Κουρτίδη στη Θεσσαλονίκη για ένα γρήγορο καφέ και είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε σχετικά με σχέδια του για τη νέα σαιζόν. Έχοντας δημοσιεύσει σε προηγούμενα άρθρα για την «Γενοκτονία» και το cv του ας περάσουμε κατευθείαν στην «συζήτηση» μας .

To έργο «Γενοκτονία» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, υπάρχουν σχέδια για συνέχεια του?

Η Γενοκτονία Θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ «Αισχύλεια 2019» στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα διεθνές φεστιβάλ με πολύ μεγάλη μου χαρά γιατί είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος και θα χορέψουμε πάνω σε χώμα. Θα είναι απόλυτα γήινο. Έτσι όπως ιδανικά θα ήθελα να είναι το έργο από την αρχή αλλά πρακτικά δεν μπορούσε να γίνει. Από εκεί και πέρα το πρότζεκτ δεν έχει κλείσει, είναι ανοικτό και συζητάμε διάφορα.

Σχέδια για το άμεσο μέλλον που δεν αφορούν τη συγκεκριμένη παράσταση?

Υπάρχει μία πρόταση που είναι αρκετά σημαντική από το τμήμα πολιτισμού της Κίνας και αυτό είναι ένα πρότζεκτ που αν γίνει (και πιστεύω ότι θα γίνει γιατί η πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη και προσγειωμένη) θα παρουσιαστεί ένα από τα πρόσφατα πρότζεκτ που έχω κάνει στην κίνα τον Μάιο του 2020. Έχω στείλει τις προτάσεις και περιμένω να δω αν θα είναι η «Στύγα » ή η «Γενοκτονία». Στο μεσοδιάστημα δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι καινούργιο με την company. Χρειάζομαι και εγώ λίγο ηρεμία ώστε να κάνουμε ένα δυνατό comeback φέρνοντας πάλι κάτι φρέσκο στο προσκήνιο .

Σχετικά με το θέατρο ΚΠ και τις δράσεις του.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος (ήταν η τέταρτη χρονιά) έγινε η πλατφόρμα έκφρασης σύγχρονου χορού όπου επί της ουσίας παραχωρούμε το θέατρο για να παρουσιάσουν νέοι καλλιτέχνες τις δουλειές τους. Eίχαμε πολλές και ιδιαίτερες συμμετοχές και φέτος ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά και στο θέμα της προσέλευσης έχοντας πληρότητα σχεδόν όλες τις μέρες και ευελπιστούμε τον Ιούλιο του 2020 να πάμε για την πέμπτη χρονιά. (Αιτήσεις γίνονται τον Μάιο)
Όσον αφορά την νέα χρονιά για το θέατρο ΠΚ πιστεύω θα είναι η πιο δυναμική χρονιά του θεάτρου με πέντε παραστάσεις να τρέχουν παράλληλα μέχρι το Φεβρουάριο. Στον ίδιο χώρο στεγάζουμε και την σχολή όπου γίνονται μαθήματα χορού, κινησιολογίας και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Θέατρο πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε εδώ