Κατερίνα Αντωνιάδου και Social Body dance lab

Κατερίνα Αντωνιάδου και Social Body dance lab
(από τον Κούκο Ερνέστο)
Την Κατερίνα την γνώρισα πριν χρόνια ώς χορογράφο και performer στο “homesick”.έπειτα “έπεφτα πάνω της” σε διάφορες παραστάσεις με την τότε ομάδα της κιναίσθηση αλλά και σε μαθήματα της. Μαθαίνοντας για την δημιουργία νέας ομάδας αλλά και νέου εργαστηρίου βρέθηκα σε μία πρόβα για να τα πούμε και από κοντά.

Σε είχα αφήσει με την κιναίσθηση και σε βρίσκω τώρα στο Social body dance lab. Προς τι αυτή η αλλαγή και ποια η διαφορά τους?
Δεν έχει αλλάξει κάτι από την κιναίσθηση. αρχικά το πλάνο ήταν να συνυπάρχουν Το sbdc δημιουργήθηκε από μια ανάγκη και δική μου αλλά και των παιδιών(σ.σ. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι απόφοιτοι επαγγελματικής)οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κάτι σε partering,contact,συνδημιουργια με άλλους χορευτές και να παρουσιάσουν δουλειά πάνω σε αυτό.
Είναι εργαστήρι, μάθημα ή ομάδα χορού?
Είναι εργαστήρι στο οπoίο χτίζεται δουλειά ρεπερτορίου στην οποία συνεισφέρουν οι χορευτές τη δική τους προσωπική κίνηση και ερμηνεία.
Δίνεται δλδ τόσο η δυνατότητα δουλειάς στην τεχνική είτε αυτή αφορά αυτοσχεδιασμό-κάτι που συνήθως δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε- είτε με παρτενέρ ώστε να μάθουμε να δουλεύουμε σαν ομάδα κ όχι ατομικά όσο και παραστάσεις γιατί δυστυχώς πολλοί από τους απόφοιτους δεν χορεύουν κάπου.Άρα ένα εργαστήρι που θα δουλεύαμε αλλά δεν θα δείχνανε τη δουλειά τους ποτέ μάλλον δεν θα τους κάλυπτε. Προσωπικά δεν μου λείπει το χορογραφικό κομμάτι γιατί έχω την κιναίσθηση.Μου αρέσει όμως να δουλεύω με μεγάλες ομάδες και δυστυχώς στις μέρες μας όλες συρρικνώνονται οπότε ήταν μεγάλη χαρά για μένα η τόση μεγάλη συμμετοχή που είχαμε στο sbdl.Eίναι άτομα τα οποία θέλουν πολύ να δημιουργήσουν μαζί μου και να βρουν πράγματα του εαυτού τους που δεν τα είχαν βρει στη σχολή τους.

Παράσταση πότε?

Παράσταση λογικά μέσα Ιουνίου
Παρατηρώ κάθε χρονιά (ειδικά Θεσσαλονίκη) μία νεκρική σιωπή από παραστάσεις και ξαφνικά Μάιο Ιούνη πλακώνουν όλες μαζί και τελικά δεν ξέρουμε ποια να δούμε.Γιατί όχι Απρίλη ή Οκτώβρη ή κάποιον άλλο μήνα.
Οι παραστάσεις με την κιναίσθηση πάντα γίνονται Μάρτη με Απρίλη(υπάρχει και μία έτοιμη βασισμένη σε κείμενα Γάλων υπαρξιστών η οποία δεν έγινε λόγο έλλειψης χρόνου)Στο sbdc
επειδή συνέχισαν να έρχονται καινούργιοι μέχρι τέλος Δεκέμβρη δεν προλαβαίναμε να το στήσουμε με τίποτα, Αν πάει καλά και υπάρχει ίδιος αριθμός ατόμων και του χρόνου που θα το ήθελα θα πάμε είτε για 2 παραστάσεις (Χριστούγεννα καλοκαίρι) είτε μία Μάρτη Απρίλη.
Γιατί να δει κάποιος την παράσταση του sbdc και όχι μιας άλλης random ομάδας?
Καταρχήν δεν υπάρχουν πολλές παραστάσεις χορού οπότε καλό θα είναι να δει και τις 2 αλλά νομίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε τώρα δλδ τόσα πολλά άτομα -όλοι σχεδόν απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών- και τόσο διαφορετικούς δεν το βλέπουμε κάθε μέρα.Θα είναι ιδιαίτερη παράσταση.

Κάτι που θα ήθελες εσύ να μας πεις για το sbdl?
Είμαι πολύ ευχαριστημένη.Έχουμε καλό υλικό όχι μόνο σαν τεχνικό επίπεδο αλλά σαν ήθος και προσωπικότητα ανθρώπων.έχουμε ταιριάξει και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ μας το οποίο και φαίνεται.

Τέλος, είσαι στη Θεσσαλονίκη. Πως βλέπεις τη σκηνή του σύγχρονού χορού?

Δυστυχώς είναι πολύ λιγότερες οι ομάδες σε σχέση

mikro2