ΕVE Από την ομάδα χορού κιναίσθηση -και η γνώμη μας-

Της Κατερίνας Τσ.

Εύα και η σκέψη σου πάει κατευθείαν στην ιστορία των πρωτόπλαστων. Όμως η σύλληψη του θέματος από την χορογράφο Κατερίνα Αντωνιάδου δίνει μια διαφορετική ερμηνεία πάνω στην γυναικεία εξέλιξη.
Πυρ γυνή και θάλασσα σκέφτηκα καθώς έβλεπα την χορογραφία. Φωτιά κινησιολογικά, γυναίκα σε πολλούς ρόλους που μπορεί να κυριεύσει τα πάντα αν το θελήσει. Θάλασσα μου θύμισαν τα συναισθήματα που προκληθήκαν από την παράσταση. Πότε γαλήνης πότε φουρτούνας. Μια χορογραφία γένους θηλυκού που όμως το νόημα της είναι πιο βαθύ απευθυνόμενο στον άνθρωπο γενικά.
Γεννιέσαι περνάς από την αθωότητα και την ξεγνοιασιά. Μεγαλώνεις και το σώμα σου αλλάζει. Ταυτόχρονα η κοινωνία σου πλασάρει δύο ή τρία πρότυπα το πολύ, που αποτυπώνονται ως ιδανικά στην μετέπειτα ζωή σου.
Παιχνίδι σαρκικό, παιχνίδι λύπης, παιχνίδι αυτοκαταστροφής, δεν ξέρω πάντως το χειρότερο είναι το παιχνίδι της εξουσίας. Εξουσία ικανή να καταστρέψει και ολόκληρο τον κόσμο.
Μια παράσταση που αξίζει να φιλοξενηθεί σε καλύτερους χώρους και να εξελιχθεί συνεχίζοντας το έργο της και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Βοηθός χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Χορεύουν: Άννα Μναούδη
Φανή Σιώτη
Ξένια Παπαδοπούλου
Αθηνά Σιώτη
Νάντια Αρβανιτάκη- Ρέβη
Χριστίνα Δήμου
Φίλλη Διανέλου
Ναταλία Μαρτίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *