Ερωτευμένος Σοπέν , Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (εντυπώσεις)

Της Κατερίνας τσ.

«Ερωτευμένος Σοπέν»
«Είναι για μένα ιερή. Κάθε πόθος σωπαίνει ενώπιον της. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει όταν είμαι κοντά της νιώθω την ψυχή μου να πάλλεται σε όλα μου τα νεύρα. Έχει μια μελωδία που την παίζει στο πιάνο με αγγελική δύναμη, τόσο απλά και με τόση ψυχή! Είναι το αγαπημένο της τραγούδι και το νιώθω να με ξαλαφρώνει από κάθε πόνο, κάθε σύγχυση και κάθε μαύρη σκέψη ακόμα όταν την ακούω να παίζει έστω και την πρώτη νότα».
Ρομαντισμός, ελευθερία, ελπίδα. Αυτά τα τρία μου έμειναν βγαίνοντας από το θέατρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την παράσταση της Λυρικής Σκηνής μπαλέτου.
Ρομαντισμός: Είναι κάτι που ξεχνάμε στις μέρες μας ή πολλές φορές θεωρούμε ντεμοντέ. Όμως υπάρχει, και καλό θα ήταν, να μπει στις καρδιές μας. Η χάρη και η εξωτερίκευση έντονων συναισθημάτων όλων των χορευτών σε αυτό το έργο, με έκαναν να θέλω να ερωτευτώ και πάλι τη ζωή. Εμπνευσμένο από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου, του Γιόχαν Βολφγκανγκ φον Γκαίτε, το έργο αυτό μέσα από την ποιητική χορογραφία του Γιαννίκ Μποκέν και τη μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν μας ταξίδεψε.
Ελευθερία: Σήμερα στην τέχνη υπάρχει η ελευθερία να δημιουργηθούν νέα έργα ή παλιά με διάφορες καινοτόμες ιδέες. Το έργο αυτό σου έδινε μια άλλου είδους ελευθερία. Την ελευθερία που έχουμε όλοι μας στο να αποφασίζουμε τις επιλογές που έχουμε στη ζωή. Η συνειδητοποιημένη ελευθερία οδηγεί σε σωστές επιλογές. Η πλήρης ελευθερία σε λανθασμένες επιλογές. Μια παράσταση λοιπόν που σε βάζει σε σκέψεις.
Ελπίδα: Μας λένε πως πεθαίνει τελευταία, όπως οι ήρωες μιας ιστορίας. Ελπίδα ένιωσα για το καλύτερο μέλλον της χώρας μου. Έχουμε τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες στον χορό, στη μουσική και στο θέατρο που απορώ γιατί ο Έλληνας θεατής ενθουσιάζεται πιο πολύ με ξένες παραστάσεις…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *