Δημιουργική Κίνηση για 60+ (Θεσσαλονίκη)

Στο εργαστήρι αυτό θα ακολουθήσουμε μια έρευνα κίνησης διευρύνοντας την αντίληψη για το σώμα μας σε σχέση με μας, τους άλλους, το χώρο και το ρυθμό. Με μια διαδικασία ανάλαφρη και δημιουργική θα εξερευνήσουμε τους φυσικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος, με σκοπό να του επιτρέψουμε να κινηθεί με έναν τρόπο οργανικό ευμετάβλητο και εκφραστικό.

Βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να τροφοδοτήσουμε την κινητική δημιουργία και να εκφράσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία και ευχαρίστηση τον προσωπικό μας χορό.

Με απλές οδηγίες και μέσω της παρατήρησης, της φαντασίας και της δυναμικής αλληλεπίδρασης της ομάδας θα ενθαρρύνουμε και θα επεκτείνουμε τις κινητικές μας δυνατότητες, σεβόμενοι τις προσωπικές ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα.
Σε δεύτερο στάδιο αφού αναζητήσουμε την προσωπική κίνηση του καθενός θα τη θεσουμε στη λειτουργία μια χορευτικής σύνθεσης.

Αρχικά θα προετοιμάσουμε το σώμα με έναν τρόπο λειτουργικό και αποτελεσματικό και θα μελετήσουμε εμπειρικά τη βασική του δομή (σκελετική,νευρομυική) τις διαφορετικές του ποιότητεςκαθώς και τις φυσικές του λειτουργίες.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα ενδιαφερθούμε για το χώρο, το χρόνο, τη δυναμική της ομάδας. Θα διερωτηθούμε πώς συσχετιζομαστε κινητικά στο χώρο, πώς χτίζουμε μια συλλογική μουσικότητα, πώς αφουγκραζόμαστε τι χρειάζεται ο κοινός χώρος και η ομάδα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξερευνήσει την προσωπική του κίνηση και χορό. Ενθαρρύνει ιδιαίτερα άτομα άνω των 60 χωρίς να αποκλείει οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Το εργαστήρι καθοδηγεί η Μίνα Ανανιάδου.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ειτε όλου του κύκλου είτε μεμονωμένων μαθημάτων.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 1/11 στις 13:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε έξι δ’ιωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 13:00-15:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 60,00 ευρώ.
Το κόστος για κάθε μεμονομένο μάθημα θα είναι 10,00 ευρώ και θα υπάρχουν ειδικές τιμές για ζευγάρια.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων