Βίκυ Αγγελίδου , Νατάσα Αραμπατζή (Pocket Dance Festival θεσσαλονίκη)

Εν μέσω προβών και εργασιών για τις προετοιμασίες του Pocket Dance festival μιλήσαμε με τους διοργανωτές του, Βίκυ Αγγελίδου και Νατάσα Αραμπατζή.

Β.Α. Το p.d.f. είναι μια πρωτοβουλία των Βίκυ Αγγελίδου ,Αλέξανδρο Γκουντινάκη και Νατάσα Αραμπατζή .
Από τις 7 ως 15 Σεπτεμβρίου Θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες από διάφορές χώρες Βέλγιο Γερμανία Ουγγαρία Ολλανδία και φυσικά από Ελλάδα.Παράλληλα θα έχει σεμινάρια Στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ αυτό το κάνουμε αρχικά γιατί αγαπάμε το χορό και συγκεκριμένα τον σύγχρονο χορό . έπειτα λείπει από την πόλη μας ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού, οπότε είπαμε να δυναμώσουμε λίγο την τέχνη μας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια να «ανοίξουμε» την πόλη μας και σε άλλες χώρες. Κάναμε ένα open call στο οποίο ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες και από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κάναμε μία διαλογή με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του φεστιβάλ.
(είχαμε 188 συμμετοχές και δυστυχώς πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές έμειναν από «έξω» καθαρά επειδή δεν χωρούσαν στο πρόγραμμα.)

Τέλος το φεστιβάλ γίνεται με συμμετοχικές διαδικασίες. δλδ οι 3 μας αποφασίζουμε και οργανώνουμε και το τρέχουμε από κοινού και αυτό το πιστεύουμε γιατί δεν θέλουμε να έχουμε έναν άνθρωπο που να καθορίζει τα πάντα. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια έχουν μπει άνθρωποι από όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους οι οποίοι βοηθούν όλο το εγχείρημα χωρίς τους οποίους το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ν.Α. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να γίνει και του χρόνου το P.d.f. στη Θεσσαλονίκη. θα υπάρξει μία συζήτηση επ αυτού μία με δύο βδομάδες μετά την λήξη του φεστιβάλ αν και θα χρειαστούμε και κάποια βοήθεια γιατί φάνηκε από τη διαδικασία απαιτείτε πολύ μεγάλη δέσμευση και συγχρονισμό και είναι ένα κομμάτι που θα θέλαμε και να μοιραστούμε και να γίνει θεσμός. Πάνω σε αυτό θα καλούσαμε καλλιτεχνικούς χώρους αλλά και δημοτικούς φορείς αν θέλουν να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Από τις 7 εώς 15 κάθε μέρα θα έχει διαφορετικές παραστάσεις και Σεμινάρια . Για αναλυτικότερα το πρόγραμμα πατήστε εδώ