Η Θεσσαλονίκη τιμά την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου και θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ Guinness της Νέας Υόρκης

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου και θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ Guinness της Νέας Υόρκης

Πόσες μπαλαρίνες μπορούν ταυτόχρονα να ανέβουν στις πουέντ, στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας – θα μετρήσει η Θεσσαλονίκη το Σάββατο, την 1η Οκτωβρίου (17.30), την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου.

Το  Ρεκόρ  Guinness 
Τον Αύγουστο του 2010, στο Central Park της Νέας Υόρκης, καταγράφηκε το παγκόσμιο ρεκόρ: ο μέγιστος αριθμός χορευτών σηκώθηκε ταυτόχρονα στις μύτες των πουέντ τους. Οι γραφικές φωτογραφίες διαδόθηκαν παντού στο διαδίκτυο και το flash-mob ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη. Όμως, ο στόχος της Νέας Υόρκης ήταν να μαζευτούν χιλιάδες μπαλαρίνες –  και τελικά ήρθαν μόνο 241 άτομα!
«Το πήραμε σαν πρόκληση. Θα μπορέσει άραγε η Θεσσαλονίκη να μαζέψει περισσότερους χορευτές;» – δηλώνει ηΤατιάνα Γκορόντνιαγια, διαχειρίστρια της εταιρίας C-D-P Group (Grishko.gr) που εδώ και 5 χρόνια ασχολείται με την προώθηση του μπαλέτου στην Ελλάδα.

Συμμετοχές από όλη την Β. Ελλάδα
 
H εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου, μόλις ανέβηκε στο Facebook, έγινε viral: διαδώθηκε από εκατοντάδες χορευτές και πολλές σχολές μπαλέτου σε όλη την Β. Ελλάδα. Οι σχολές χορού της Δράμας, Ξάνθης, Βέροιας και Σερρών διοργανώνουν γκρουπάκια από τις μαθήτριές τους για να έρθουν και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Υπάχρει πολύ μεγάλη πιθανότητα η Θεσσαλονίκη να μαζέψει περισσότερους χορευτές από την Νέα Υόρκη, ακόμη και αν δεν πρόκαιται να καταγραφεί αυτό το flash-mob σαν ρεκόρ Guinness. «Η διαδικασία της καταγραφής στο βιβλίο ρεκόρ προϋποθέτει μια χρονοβόρα διαδικασία – έτσι, φέτος θα κάνουμε την «πρόβα» και εφόσον πετύχει, τότε του χρόνου τέτοια εποχή θα καταγράψουμε το ρεκόρ επίσημα!» – δηλώνει η κα Γκορόντνιαγια.