Ανοιχτό κάλεσμα για χορευτές για το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Return Trip

Το Fondazione Nazionale della Danza / Aterballeto (Εθνικό Ίδρυμα Χορού – Aterballeto), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και το MM Contemporary Dance Company αναζητούν νέους Έλληνες χορευτές που θα συμμετέχουν σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιμεληθούν μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους χορογράφους της ελληνικής και ιταλικής σκηνής.
Από τον Ιανουάριο του 2019, το Aterballeto, σε συνεργασία πάντα με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα προωθήσει το διεθνές πρόγραμμα Return Trip, που θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες χορευτές να ταξιδέψουν στην Ιταλία για ένα εντατικό εργαστήριο σύγχρονου χορού στο πλαίσιο του Agora Coaching Project. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από το MM Contemporary Dance Company, υπό την καθοδήγηση των Michele Merola και Enrico Morelli (www.michelemerola.it).
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους χορευτές τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα σύγχρονου χορού που θα πραγματοποιηθεί για τρεις εβδομάδες τον Ιούνιο του 2019 στο Ρέτζιο της Ιταλίας, όπου και θα διδαχθούν από διακεκριμένους Ιταλούς και Έλληνες χορογράφους και πιο συγκεκριμένα τους: Michele Merola, Enrico Morelli, Χρήστο Παπαδόπουλο, Ευριπίδη Λασκαρίδη και Πατρίσια Απέργη.
Τα τελικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από το εργαστήριο θα παρουσιαστούν σε σκηνές στο Ρέτζιο και σε άλλους χώρους στην Ιταλία.
Οι επιλεγμένοι χορευτές θα λάβουν υποτροφία που θα καλύψει το σύνολο των εξόδων (μετακινήσεις, καθημερινά έξοδα, διαμονή, δίδακτρα) που σχετίζονται με τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο. Είναι πιθανό ορισμένοι από τους χορευτές να συμμετέχουν επίσης σε νέες παραγωγές του Aterballeto. Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα σε δύο από τους χορευτές-σπουδαστές να φοιτήσουν ως εκπαιδευόμενοι για ένα χρόνο στο Aterballeto. Εναλλακτικά, μπορεί να δοθεί μια μονοετής υποτροφία για συμμετοχή στο Agora Coaching Project για την περίοδο 2019-2020.

Το πρόγραμμα Return Trip πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το κάλεσμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες χορευτές με:

Εξαιρετική τεχνική (κλασικός και σύγχρονος χορός)
Άριστη προφορική γνώση αγγλικών
Ηλικία μεταξύ 18 και 25 ετών
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Sveva Berti, καλλιτεχνική διευθύντρια του Aterballetto

Enrico Morelli, συνδιευθυντής του Agora Coaching Project

Saul Daniele Ardillo, χορευτής και χορογράφος του Aterballetto

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Η ονιτισιόν των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 10.00 π.μ.

Χώρος διεξαγωγής της οντισιόν: Αρχιμήδους 16 (177 78, Ταύρος, δίπλα στον Σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέα, στα παλιά στούντιο της Ε.Λ.Σ.)

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και Ιούλιο 2019 στο Fonderia (τη βάση του Nazionale della Danza), καθώς και σε άλλους χώρους στο Ρέτζιο της Ιταλίας.

Οι τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος θα ανακοινωθούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες πριν από την οντισιόν.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ

Για να κάνετε αίτηση, παρακαλείσθε να στείλετε email στο f.ferretti@aterballetto.it επισυνάπτοντας:

Το βιογραφικό σας
Ολόσωμες φωτογραφίες
Link σε δύο σύντομα βίντεο από πρόβες και παραστάσεις (προαιρετικό)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Ιανουαρίου 2019