Ομάδα χορού «Sinequanon»

Η ομάδα σύγχρονου χορού sinequanon ιδρύεται το 1992 από πέντε απόφοιτους της Κρατικής Σχολής Χορού. Ο αρχικός αυτός πυρήνας μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη όπου έρχεται σε επαφή με σύγχρονες τεχνικές χορού όπως alexander technique, contact improvisasion, susan klein technique και με τεχνικές που βασίζονται στην ανατομία και την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.

Το 1995 επιστρέφουν και αρχίζουν τις δικές τους χορευτικές παραγωγές δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καθαρή κίνηση. Η αγάπη για την ικανότητα αλλά και την ευαισθησία του ανθρώπινου σώματος αποτελεί τον βασικό άξονα δημιουργίας των πρώτων έργων.

Δέχονται παραγγελίες έργων από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Center Culturel Aragon, την Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών (Ρώμη 1999), το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και διοργανώνουν δύο διεθνή φεστιβάλ χορού (Travelogue 98 και Taxidromio 99, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με προσκεκλημένους νέους αλλά και καθιερωμένους καλλιτέχνες (Mark Tompkins, David Zambrano, Julien Hamilton, Tim Feltmman κ.α.).

περισσότερες πληροφορίες για την δουλειά της ομάδας αλλά και για επικοινωνία στο
http://www.sinequanon.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *